Opmerkelijk besluit Marokko-captain: 'Oneerlijk als ik een oproep accepteer'

Opmerkelijk besluit Marokko-captain: 'Oneerlijk als ik een oproep accepteer'

15-03-2017 20:44
4

Een opmerkelijk besluit van Juventus-verdediger Mehdi Benatia. De aanvoerder heeft een oproep van Marokko afgewezen omdat hij meent dat hij daar geen recht op heeft.

Benatia vindt dat hij eerst meer aan spelen toe moet komen bij Juventus om een uitnodiging voor Marokko te verdienen. 'Het is een moeilijk besluit voor mij, maar wel een besluit waar ik lang over nagedacht heb', schrijft de Marokkaan op zijn eigen Facebook-pagina. 'Kijk naar de feiten: ik ben geen basisspeler bij mijn club en dus is het moeilijk om belangrijk te zijn voor de nationale ploeg.'

'Ik vind het oneerlijk als ik een oproep accepteer terwijl ik te weinig speel en daarmee de plaats van een speler inneem die er meer klaar voor is. Ondanks mijn status als aanvoerder sta ik niet boven de regels en denk ik dat het niet correct is. Het zal alijd een eer blijven om mijn land te vertegenwoordigen. Zodra ik weer aan spelen toekom en ik krijg een oproep, ben ik er natuurlijk weer bij', aldus Benatia, die 42 keer voor de nationale ploeg uitkwam.