Monaco vreest belangstelling van topclubs voor tienersensatie: Hij is ons DNA

Monaco vreest belangstelling van topclubs voor tienersensatie: "Hij is ons DNA"

16-03-2017 13:11
4

AS Monaco is vastbesloten om Kylian Mbappé voorlopig uit handen van de Europese topclubs te houden. De pas achttienjarige aanvaller vervulde woensdagavond een hoofdrol tijdens de Champions League-zege op Manchester City (3-0).

Mbappé was dit seizoen in 31 duels al goed voor zeventien goals en tien assists. Ook tegen The Citizens trof hij razendsnel doel. De Monegasken houden er dan ook rekening mee dat de Europese top deze zomer op de stoep staat in het Stade Louis II, maar meewerken aan een transfer wil de koploper van de Ligue 1 niet.

"Het is ons doel om Kylian Mbappé hier te houden", liet vice-voorzitter Vadim Vasilyev weten aan het Franse RTL. "Mbappé is een product van onze jeugdopleiding. Hij is ons DNA." Ook over het duel met City was Vasilyev lyrisch. "Ik ben heel erg trots. We hebben een echt team. Zeker de eerste helft was geweldig, een prestatie waaraan je de echte topteams herkent."

De goede prestaties van Mbappé zijn ook bondscoach Didier Deschamps opgevallen. De aanvaller is vrijdag voor het eerst opgenomen in de selectie van Frankrijk, dat het opneemt tegen Luxemburg en Spanje. Ook ploeggenoot Benjamin Mendy kreeg een uitnodiging.