Beenhakker noemt Feyenoord-plan krankzinnig: 'Waarde daalt dan tot anderhalve ton'

Beenhakker noemt Feyenoord-plan krankzinnig: 'Waarde daalt dan tot anderhalve ton'

30-03-2017 21:22
47

Leo Beenhakker noemt de plannen voor Feyenoord City 'krankzinnig'. De oud-trainer van Feyenoord wordt persoonlijk getroffen als de bouw van het stadion aan de nieuwe Maas groen licht krijgt.

Beenhakker woont namelijk in Veranda, waar Feyenoord City dan naast komt te liggen. "Dat ding komt zo’n beetje recht voor m’n neus te staan", stak Beenhakker van wal tijdens het grote debat in Arminius over Feyenoord City. "Ik heb door experts de waarde laten berekenen van m’n woning, als de plannen doorgaan. Die waarde daalt dan tot anderhalve ton."

'Krankzinnig', noemt Beenhakker volgens het Algemeen Dagblad het plan. "Het is slecht qua infrastructuur, parkeren en veiligheid van de bewoners. Laat ze dat stadion lekker op Varkenoord bouwen. Zeker als het Claraziekenhuis helemaal is afgebroken, heb je daar een gigantische ruimte. Waar ze ‘m nu willen neerzetten, is het veel te smal. Dramatisch."

Dat Feyenoord een groter budget krijgt met een nieuw stadion zegt volgens Beenhakker niet alles. "Ook met een lager budget kun je kampioen worden. Dit seizoen wordt het bewijs geleverd. Je kunt nog zoveel geld hebben, maar Messi komt toch niet naar Feyenoord. En Vilhena vertrekt alsnog, omdat hij graag in een grotere Europese competitie wil spelen."