Premier League-spits gedrogeerd in nachtclub: 'Ik snap het niet, waarom?'

Premier League-spits gedrogeerd in nachtclub: 'Ik snap het niet, waarom?'

30-03-2017 22:55
8

Saido Berahino heeft eerder dit seizoen een schorsing van acht weken opgelegd gekregen omdat hij de dopingregels in Engeland had overtreden. De Stoke City-spits, toen nog in dienst van West Bromwich Albion, zegt nu gedrogeerd te zijn in een nachtclub.

Volgens Berahino was het drugsgehalte heel laag, wat volgens hem bevestigt dat er geen intenties van hemzelf achter zaten. "Om geschorst te worden voor iets dat je niet gedaan hebt is heel lastig", zegt de 23-jarige Engelsman tegen BBC. "Je gaat een avondje uit, je weet niet wie er allemaal om je heen staan en er zijn mensen die het op je gemunt hebben."

"Natuurlijk, ik was in een nachtclub, dus ik ben niet verantwoordelijk bezig geweest. Vanaf dat moment is alles misgegaan. Tot op de dag van vandaag kan ik niet begrijpen wie mij dat aan zou willen doen", aldus Berahino, die door West Brom in bescherming leek te worden genomen omdat de club een verklaring uitgaf dat hij niet fit was. Maar de spits voelde die steun niet. "Niemand beschermde mij bij de club. Het was moeilijk niet te kunnen doen wat ik het liefst wil. Opstaan, voetballen met een glimlach op je gezicht. Dat niet kunnen doen was ondraaglijk."