Assist Memphis niet voldoende: gênante thuisnederlaag Olympique Lyon

08-04-2017 21:57
1

Een zéér pijnlijke avond voor Olympique Lyon en Memphis Depay, zaterdag in de Ligue 1. In eigen huis verloor de nummer vier van de Franse competitie met liefst 1-4 van Lorient. Die ploeg staat nota bene in de degradatiezone.

Lyon begon voortvarend aan het thuisduel met Lorient. Op aangeven van Memphis maakte Corentin Tolisso na een halfuur de 1-0. Vlak voor rust volgde de eerste tegenslag. Abdul Waris maakte gelijk namens de gasten. Sylvain Marveaux maakte er kort na de pauze zelfs 1-2 van.

In de slotfase zocht Lyon massaal de aanval, maar het was Lorient dat het duel besliste via Benjamin Moukandjo. De Kameroener scoorde in de 74e minuut. Diezelfde Moukandjo maakte vlak voor tijd zelfs 4-1. Memphis stond negentig minuten lang op het veld namens Lyon.

Aan de laatste vier competitieduels hield Lyon slechts vier punten over. Komende donderdag moet de Franse subtopper aan de bak in de Europa League. Besiktas is daarin de tegenstander.