Go Ahead hard onderuit in eigen huis: hoofdrol voor scheids tegen Heracles

08-04-2017 22:34
20

Drie dagen na de slachtpartij in De Kuip (8-0) is Go Ahead Eagles wéér tegen een fikse nederlaag aangelopen. Heracles Almelo won met ruime cijfers in de Adelaarshorst: 4-1. De openingstreffer van de gasten was omgeven door controverse.

Bij een doelpoging van Heracles leek Elvis Manu op de doellijn de bal te keren met een arm. De aanvaller van Go Ahead kreeg direct rood en de toegekende strafschop werd in de dertiende minuut benut door Thomas Bruns. Fans van de thuisploeg waren woest op scheidsrechter Edwin van de Graaf. De bal leek de arm van Manu namelijk helemaal niet te raken.

Na de snelle openingstreffer liep Heracles snel uit naar een grotere voorsprong. Armenteros schoot in de zestiende minuut de 0-2 binnen en vijf minuten daarna werd het via Kristoffer Peterson zelf 0-3. Dan Crowly tekende direct voor de aansluitingstreffer, maar de eindstand werd vlak voor de pauze al bereikt. Armenteros maakte 4-1 vanaf de stip. Voor de spits was het zijn zestiende treffer van het seizoen.

Hekkensluiter Go Ahead heeft nu 23 punten uit dertig duels. Roda JC (26 punten) kan zondag verder uitlopen op de formatie uit Deventer. De Limburgers gaan op bezoek bij AZ. Heracles staat negende met 37 punten.