Hyballa kraakt plannen NEC: Om nu voor vier wedstrijden iets anders te doen...

Hyballa kraakt plannen NEC: "Om nu voor vier wedstrijden iets anders te doen..."

10-04-2017 18:08
9

Trainer Peter Hyballa heeft het idee van NEC om een ervaren assistent aan te stellen meteen afgeschoten. De Duitser gaf tijdens een intern gesprek in niet mis te verstane woorden aan dat hij geen extra coach naast zich duldt op de bank.

Hyballa kreeg eerder maandag het voorstel van de nummer zestien van de Eredivisie om een 'ervaren man' aan zijn staf toe te voegen. De oefenmeester ziet daar dus niets in en NEC legt zich daar bij neer. "Alles wat je nu nog aan de staf zou veranderen, is paniekvoetbal", zegt Hyballa in gesprek met FOX Sports.

"De club heeft daarna het vertrouwen in mij uitgesproken en de aanvoerder (Gregor Breinburg, red.) heeft dat vanmiddag ook gedaan. En dus gaan we gewoon tot het einde van het seizoen door met de huidige technische staf", aldus Hyballa. "Ik vind het goed dat Edwin de Kruijff (technisch manager NEC, red.) nadenkt over oplossingen, maar ik zie dat niet zitten."

"Om nu voor vier wedstrijden wat anders te gaan doen…", vervolgt de trainer. "Mijn kracht is duidelijk zijn en dat ben ik nu ook geweest." Het blijft de vraag of Hyballa volgend seizoen nog werkzaam is in Nijmegen. "Na dit seizoen gaan we evalueren, want er zijn veel dingen gebeurd."