'Bosz zet Dolberg meteen weer in de basis en wijst Schöne-vervanger aan'

'Bosz zet Dolberg meteen weer in de basis en wijst Schöne-vervanger aan'

13-04-2017 07:04
53

Kasper Dolberg viert zijn rentree in de wedstrijdselectie van Ajax waarschijnlijk met een basisplaats. De Deen raakte een maand geleden in de achtste finales van de Europa League tegen FC Kopenhagen geblesseerd aan zijn lies.

Nu Dolberg weer fit is neemt hij tegen Schalke 04 zijn plek in de punt van de spits weer in, vermoedt het Algemeen Dagblad. Bertrand Traoré, die de honneurs de laatste weken met verve waarnam, schuift daardoor weer op naar de rechterflank. De Burkinees scoorde drie keer in zijn laatste twee optredens tegen AZ en NEC. Amin Younes completeert de voorhoede.

Lasse Schöne ontbreekt donderdagavond in de Arena door een schorsing. Zijn plek wordt waarschijnlijk ingenomen door Donny van de Beek, die een middenveld vormt met aanvoerder Davy Klaassen en Hakim Ziyech. De laatste lijn met doelman André Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Nick Viergever en Daley Sinkgraven kent geen verrassingen.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens het AD: Onana, Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Van de Beek, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes.