Dit was de ochtend: 'Dolberg terug ten koste van Kluivert', 'Zlatan stelt eisen'

Dit was de ochtend: 'Dolberg terug ten koste van Kluivert', 'Zlatan stelt eisen'

13-04-2017 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Dolberg terug ten koste van Kluivert'
Nu Kasper Dolberg weer fit is, keert hij donderdagavond hoogstwaarschijnlijk terug in de basis bij Ajax. Dit gaat ten koste van Justin Kluivert, die in dat geval tegen Schalke 04 vanaf de bank begint. Daarnaast moet Ajax-trainer Peter Bosz noodgedwongen wijzigingen op het middenveld doorvoeren. (Algemeen Dagblad)

'Elia twijfelt over toekomst'
Feyenoord wil graag het contract met Eljero Elia verlengen. De dertigjarige buitenspeler twijfelt echter over de aanbieding, omdat hij nog hoopt op een buitenlandse transfer. Waar Feyenoord Elia graag wil behouden, heeft het aan twee andere spelers laten weten dat ze De Kuip mogen verlaten. (Algemeen Dagblad)

"Scheidsrechters op de hand van Feyenoord"
Sjaak Swart heeft hard uitgehaald naar de KNVB. De clubicoon van Ajax vindt het onbegrijpelijk dat enkele KNVB-bestuurders openlijk hun voorkeur voor Feyenoord hebben uitgesproken. Swart verwijt ook de Nederlandse scheidsrechters een gebrek aan neutraliteit. (De Telegraaf)

Dortmund hekelt UEFA-beslissing
Borussia Dortmund vindt het onverklaarbaar dat het al een dag na de aanslag op de eigen spelersbus alweer in actie moest komen. "De UEFA heeft het incident behandeld alsof er een blik bier naar de bus is gegooid", zo klinkt het vanuit Duitsland. (Duitse media)

'Zlatan geeft voorwaarden voor langer verblijf'
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn aflopende contract bij Manchester United nog altijd niet verlengd. De 35-jarige superster wordt al langere tijd in verband gebracht met een lucratieve transfer naar China of de VS. Ibrahimovic wil wel langer bij The Mancunians blijven, mits er aan twee eisen voldaan wordt. (The Mirror)