'KNVB-arbiters op hand Feyenoord': 'Vilhena moest bij PEC Zwolle rood hebben!'

'KNVB-arbiters op hand Feyenoord': 'Vilhena moest bij PEC Zwolle rood hebben!'

13-04-2017 07:35
139

Dat KNVB-bestuurders Michael van Praag, Gijs de Jong en Hans van Breukelen hun voorkeur hebben uitgesproken voor Feyenoord in de titelstrijd, vindt Sjaak Swart onbegrijpelijk. De ras-Ajacied denkt dat scheidsrechters daardoor zijn beïnvloed.

"Ik vind het raar dat De Jong, Van Breukelen en Van Praag dit zeggen", stelt Swart in De Telegraaf. "Willem van Hanegem en Jan Boskamp zijn voor Feyenoord, ik ben voor Ajax. Wij zijn clubmensen en móeten een voorkeur hebben. De KNVB kiest partij voor Feyenoord, maar die bestuurders horen toch neutraal te zijn?" De clubicoon van Ajax meent dat de titelstrijd al is beïnvloed door de bond.

"Zal beïnvloeden? Dat is al lang gebeurd, man", tiert Swart. "Tonny Vilhena moest zondag bij PEC Zwolle rood hebben voor die overtreding bij de zijlijn! En als Kevin Blom dat niet aandurft, moet hij minimaal geel geven. Vilhena staat op scherp en was dan geschorst geweest. Toch een lastig wedstrijdje, hoor, Utrecht-thuis, zonder Vilhena. En twee minuten later maakte hij weer een overtreding die geel waard was. Maar Blom deed weer niks, hè?"

"Het zit in de koppies van de scheidsrechters dat de KNVB, hun werkgever, Feyenoord als kampioen wil", vervolgt Swart, die over de aanstellingen van dit weekend ook niet te spreken is. "Ajax - Heerenveen wordt gefloten door Danny Makkelie. Juist, ja. Degene die Vilhena vlak voor Ajax - Feyenoord voor de beroepscommissie probeerde vrij te pleiten. En Dennis Higler wordt naar Feyenoord - Utrecht gestuurd. Die wordt in een kolkende Kuip volledig weggeblazen."