Fraser toont ontevredenheid over Vitesse: 'Leek net 7 tegen 7, Walking Football'

Fraser toont ontevredenheid over Vitesse: 'Leek net 7 tegen 7, Walking Football'

16-04-2017 08:59
8

Henk Fraser baalt flink van de wedstrijd tegen Excelsior van zaterdagavond. Zijn Vitesse wist niet te overtuigen en ging met 1-0 onderuit in Rotterdam. In 'geen enkel opzicht' haalden de Arnhemmers hun niveau, meent de oefenmeester.

"Ik heb ervoor gewaarschuwd. Je wint dit soort wedstrijden niet zomaar", zegt Fraser tegen Omroep Gelderland. "Je speelt tegen mensen die in deze positie vechten voor hun leven (degradatie, red.). Wij hadden ook wat om voor te vechten, punten hadden ons kans gegeven op plek vier. Nu weet je dat het moeilijk gaat worden", beseft de oefenmeester.

Al na dertien minuten keek Vitesse tegen een achterstand op. In de rust greep Fraser in. "Ik heb gezegd dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen: meer rondspelen en meer bewegen. Want je heb wel van die mannen van mijn leeftijd die 7 tegen 7 gaan spelen op een half veld, Walking Football. Het leek wel alsof wij dat ook deden de eerste helft", aldus de trainer, die Excelsior tot slot een compliment geeft. "Die ploeg heeft terecht gewonnen. Puur en alleen al op basis van dat ze tot het gaatje wilden gaan. Wij hebben daarentegen ons niveau niet gehaald in geen enkel opzicht."