Wereldgoal Eriksen houdt Tottenham in spoor Chelsea, De Roon matchwinner

Wereldgoal Eriksen houdt Tottenham in spoor Chelsea, De Roon matchwinner

26-04-2017 22:53
10

Tottenham Hotspur blijft met hangen en wurgen in het spoor van koploper Chelsea. Christian Eriksen was woensdagavond de grote man met de enige en dus winnende treffer tegen Crystal Palace: 0-1.

Het moest van ver komen bij Tottenham, dat stroperig speelde en tot weinig uitgespeelde kansen kwam. Dat kwam mede door Crystal Palace, dat zich dit seizoen heeft ontpopt tot reuzendoder. Enkele weken geleden klopte de ploeg van manager Sam Allardyce Chelsea nog.

Tottenham liet het uiteindelijk niet zo ver komen. Een klein kwartier voor tijd besloot Eriksen eens uit te halen van afstand en de Deense spelmaker zag zijn bal in het doel ploffen: 0-1. Door de zege verkleint Tottenham de achterstand op koploper Chelsea weer naar vier punten. De nummers één en twee spelen nog vijf wedstrijden.

Arsenal blijft intussen in de race voor plek vier. De ploeg van Arsène Wenger was nipt te sterk voor Leicester City: 1-0. Robert Huth was de schlemiel van de avond door in de slotfase een eigen doelpunt te maken. Marten de Roon was belangrijk voor Middlesbrough. Hij kroonde zich met een goal na acht minuten tot matchwinner tegen Sunderland, dat vrijwel zeker degradeert.