Update: FIFA spit, maar kan niets vinden: United en Raiola gaan vrijuit

Update: FIFA spit, maar kan niets vinden: United en Raiola gaan vrijuit

20-06-2017 20:35
26

De FIFA heeft bekendgemaakt dat het een onderzoek gaat instellen naar de transfer van Paul Pogba, meldt het persbureau AFP. Het onderzoek spitst zich toe op de rol van zaakwaarnemer Mino Raiola.

Uit documenten gepubliceerd door Football Leaks blijkt dat Raiola 48 miljoen euro kan verdienen aan de recordtransfer van zo'n 105 miljoen euro van Pogba van Juventus naar Manchester United. Raiola vertegenwoordigde alle drie de partijen (Juventus, Manchester United en Pogba) in de deal die hem een enorm bedrag opleverde. Raiola streek al 27 miljoen euro op en kan de komende jaren, afhankelijk van prestaties, nog eens 21 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven.

Football Leaks maakte eerder op de dag ook bekend hoeveel Pogba verdient bij Manchester United: 200.000 euro per week. Dat is minder dan de helft dan wat Zlatan Ibrahimovic in Manchester opstrijkt: 435.000 euro per week.

Update 20 juni 20:35 uur: De FIFA heeft dinsdag laten weten dat Manchester United en Raiola niet verder onderzocht worden. Er is volgens de wereldvoetbalbond geen concrete aanwijzing dat Raiola en / of United zich niet aan de regels heeft gehouden.