'We hebben exceptioneel talent. Over vijf jaar staat Ajax aan de top van Europa'

'We hebben exceptioneel talent. Over vijf jaar staat Ajax aan de top van Europa'

Gepubliceerd: woensdag 10 mei 2017 om 10:58wo 10-05-2017 om 10:58

George Ogararu denkt dat Ajax over een jaar of vijf 'aan de Europese top staat'. Dat zegt de voormalig rechtsback in gesprek met het Roemeense GSP. Tegenwoordig is Ogararu assistent-trainer van Jong Ajax. 

De Amsterdamse topclub kan zich donderdagavond plaatsen voor de finale van de Europa League. In Frankrijk staat de return tegen Olympique Lyon op het programma. "We hebben in Amsterdam een nieuwe generatie met exceptioneel talent. Sommige van de jongelingen, zoals Matthijs de Ligt, verschijnen maar één keer in de honderd jaar. En de spelers die het schoppen tot Jong Ajax, zijn allemaal goed. Over vijf jaar staat Ajax aan de top van Europa", denkt de Roemeen.

Trainer Peter Bosz verdient in zijn ogen de complimenten. "Hij heeft het moeilijk gehad in het begin, met matige resultaten. Maar in één jaar tijd heeft hij een hele goede kern gesmeed met jongens die tot veel in staat zijn. De club wordt nu weer geleid door grote oud-spelers. Echte legendes. Zoals Johan Cruijff dat wilde. "

"Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp hebben een Ajax-hart. Ze zijn hier allemaal opgegroeid. De Europese prestaties die je nu ziet, zijn een gevolg van dit alles. Ik ben trots om onderdeel te zijn van deze familie."

Poll

Gaat Ajax de Europa League winnen?

(1039 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws