'Koeman op Nederlandse toer: naast Klaassen ook controleur in beeld'

'Koeman op Nederlandse toer: naast Klaassen ook controleur in beeld'

10-05-2017 14:19
7

Marten de Roon staat in de belangstelling van Everton. Dat meldt The Daily Mail woensdag. Ronald Koeman wil de Nederlandse controleur van Middlesbrough graag aan zijn selectie toevoegen. 

De 26-jarige De Roon degradeerde deze week met Middlesbrough naar het Championship. Het is zo goed als zeker dat de oud-speler van Sparta, sc Heerenveen en Atalanta Bergamo komend seizoen 'gewoon' actief is op het hoogste niveau, want de clubs staan in de rij voor de rechtspoot. 

De Roon heeft namelijk indruk gemaakt in zijn debuutseizoen in de Premier League. Eerder werder onder meer West Bromwich Albion en Stoke City aan hem gelinkt. Nu zou dus ook Everton in de markt zijn voor De Roon. Scouts zaten maandagavond op de tribune bij Chelsea-Middlesbrough (3-0). Koeman zoekt vervanging voor de inmiddels 36-jarige Gareth Barry. Ross Barkley lijkt bovendien te vertrekken uit Liverpool.

Het is sowieso duidelijk dat The Toffees in de zomer één of meerdere middenvelders willen aantrekken. Engelse kranten schreven deze maand ook over de belangstelling van Everton voor Ajacied Davy Klaassen. Ook Youri Tielemans (Anderlecht) staat op het verlanglijstje van de nummer zeven van de Premier League.