VP Award 2017: tweede plaats voor grote aanjager van Ajax

VP Award 2017: tweede plaats voor grote aanjager van Ajax

12-05-2017 12:00
5

De uitreiking van de VP Award 2017 nadert zijn ontknoping. VoetbalPrimeur telt deze week af van de nummer vijf naar de nummer één. Na Enes Ünal (vijfde), Davinson Sánchez (vierde) en nummer drie Karim El Ahmadi zijn we aanbeland bij het zilver. Ajax-aanvoerder Davy Klaassen is de trotse runner-up.

De redactie van VoetbalPrimeur vindt Klaassen (24) de op één-na-beste speler van dit seizoen. De bezoekers zijn het klaarblijkelijk volledig met ons eens, want met 22 procent van de stemmen gaat de captain van Ajax ook bij het publiek aan de haal met de tweede plaats. Daarmee troeft Klaassen onder meer ploeggenoot Davinson Sánchez af. 

Mooiste acties
Ajax – PSV 1-1 (18 december 2016)
Zoals het een goede aanvoerder betaamt, neemt Klaassen vaak het voortouw in topduels. Tijdens het thuisduel met PSV in december scoorde hij op fantastische wijze. Kort na rust pegelde Klaassen de bal geweldig langs een kansloze Jeroen Zoet.

Vitesse – Ajax 0-1 (19 februari 2017)
Scoren ging Klaassen altijd al makkelijk af. Dit seizoen heeft de international zichzelf overtroffen. In 32 Eredivisie-duels maakte Klaassen dertien doelpunten. Ook tekende hij voor negen assists. Het feit dat Klaassen naast scorend vermogen ook oog heeft voor een beslissende pass, bleek wel tijdens het uitduel met Vitesse. Met deze lekkere bal stuurde hij Nick Viergever weg op links. Een paar seconden later haalde de rechtspoot zélf de trekker over voor de winnende 0-1.

Conclusie VP
Ruim vijf jaar geleden debuteerde Klaassen in Lyon in Ajax 1. Nu, in de lente van 2017, is de Oranje-international de trots aanvoerder van zijn jeugdliefde. Klaassen scoort dit seizoen aan de lopende band en heeft met Ajax een wereldprestatie geleverd door de finale van de Europa League te bereiken. Het is dus niet gek dat clubs uit Engeland, Duitsland en Italië azen op de aanvallende middenvelder. Op 24-jarige leeftijd is het voor Klaassen een perfecte moment om over de grens te kijken en te ontdekken waar zijn lat ligt. Wordt het het Everton van Ronald Koeman? Schalke 04 misschien, of tóch een avontuur in de Serie A? Ajax vraagt zo’n 20 á 25 miljoen euro voor Klaassen, die een contract heeft tot 2019. Misschien komt er door deze prestigieuze tweede plaats nog wel een miljoentje bij…