Kluivert: 'Het is wel een goed idee om nog even met Van der Sar te praten'

Kluivert: 'Het is wel een goed idee om nog even met Van der Sar te praten'

18-05-2017 15:22
11

Justin Kluivert denkt dat Edwin van der Sar en Dennis Bergkamp een belangrijke rol kunnen vertolken in aanloop naar de Europa League-finale tegen Manchester United. De directeur en de assistent-trainer van Ajax bulken van de Europese ervaring, weet Kluivert. 

Van der Sar kent de tegenstander van aanstaande woensdag bovendien op zijn duimpje. "Hij heeft er lang gespeeld en dat is mooi, dus het is wel een goed idee om nog even met hem te praten. Bergkamp heeft ook grote finales gespeeld en kan ons ook veel bijbrengen", aldus Kluivert in gesprek met NU.nl. "Met hen kan ik het over de spanning hebben die erbij komt kijken."

Zijn vader Patrick maakte in de Champions League-finale van 1995 het winnende doelpunt. Engels media waren donderdag zeer geïnteresseerd in diens zoon. "Ik word veel vergeleken met mijn vader en dat is leuk, maar ik moet zelf het beste uit mijn carrière halen en mijn best doen in de finale. Of ik al oefen op een puntertje? Nee, het komt er vanzelf wel uit als het nodig is."