Kluivert lacht: Overmars doet er goed aan Shane zo snel mogelijk vast te leggen

Kluivert lacht: "Overmars doet er goed aan Shane zo snel mogelijk vast te leggen"

22-05-2017 07:10
6

Justin Kluivert vindt het mooi geweest: de vergelijkingen met vader Patrick zijn treffend en hij is trots, maar langzamerhand krijgt de achttienjarige Ajacied er een punthoofd van. Kluivert wil woensdag in de Europa League-finale tegen Manchester United zelf naam maken.

De overeenkomsten zijn er: Kluivert is achttien jaar en speelt in zijn debuutseizoen bij Ajax 1 meteen een Europese finale. De buitenspeler heeft het echter gehad met alle opmerkingen en vragen over het puntertje, waarmee vader Patrick de Champions League-finale van 1995 besliste.

"Misschien scoor ik wel op een andere manier en schiet ik die bal wel gewoon in de kruising", zegt Kluivert in De Telegraaf. "Dat iedereen me nu nog met mijn vader vergelijkt, vind ik leuk. Maar ik denk dat het niet zo lang meer duurt. Ik moet zorgen dat ik mijn eigen carrière ga maken en de mensen over mij praten."

De achttienjarige aanvaller is volgens De Telegraaf onderdeel van een bijzondere Ajax-statistiek. De vier seizoenen dat Patrick of Justin in de Ajax-selectie zat, werd minimaal de halve finale van een Europees toernooi gehaald. Kluivert lacht: "Ik denk dat Marc Overmars er goed aan doet om Shane (negen jaar oud, red.) zo snel mogelijk vast te leggen."