Grote slag voor Jonker: Wolfsburg komt met statement over 'absolute topspits'

Grote slag voor Jonker: Wolfsburg komt met statement over 'absolute topspits'

09-06-2017 11:15
3

Andries Jonker beleeft weer een drukke vrijdagochtend op de transfermarkt als trainer van VfL Wolfsburg. De coach heeft zijn sterspeler uit de handen van geïnteresseerde clubs weten te houden en verkocht een andere speler aan 1. FC Köln.

Wolfsburg kondigde in een statement aan dat Mario Gomez ook volgend seizoen het shirt van de club zal dragen. De 31-jarige spits had nog een contract tot medio 2019, maar er bestonden twijfels over zijn sportieve toekomst in het groene shirt. De afgelopen weken spraken club en spits met elkaar en dat heeft ertoe geleid dat Gomez nu in een verklaring laat weten 'ein Wolf' te blijven.

"Ondanks het zeer moeilijke seizoen waarin we al onze sportieve doelen misliepen heb ik het volste vertrouwen in ons team, de club en de fans. Daarom heb ik met overtuiging besloten om hier volgend seizoen te blijven. Deze omgeving is voor mij ook de beste om mij voor te bereiden op het komende WK", aldus Gomez. Sportief directeur Olaf Rebbe is in zijn nopjes. "Mario heeft niet alleen laten zien dat hij een absolute topspits is, maar dat hij ook zijn verantwoordelijkheid binnen het team en de club neemt."

Jannes Horn
Eerder op de dag maakte Wolfsburg bekend dat de twintigjarige verdediger Jannes Horn is verkocht aan 1. FC Köln. Daar tekent hij een contract tot medio 2022. Mededelingen over de transfersom zijn niet gedaan.