Jachtseizoen geopend voor transferkoning Raiola: deze deals maken hem nóg rijker

Jachtseizoen geopend voor transferkoning Raiola: deze deals maken hem nóg rijker

12-06-2017 10:00
23

Met hun overstap naar Manchester United bezorgden Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan de steenrijke superzaakwaarnemer Mino Raiola in 2016 een zéér lucratieve zomer. De transfermarkt staat weer op punt van losbarsten en het beloven opnieuw gouden maanden te worden voor de Nederlands-Italiaanse spelersmakelaar. VoetbalPrimeur zet de belangrijkste transfertargets uit Raiola's stal op een rij.

De grote melkkoe van deze zomer is Romelu Lukaku. Na een imponerend seizoen bij Everton heeft de Belgische targetman zijn zinnen gezet op een transfer naar de absolute top. Lukaku (24) weigert zijn contract te verlengen. Omdat de huidige verbintenis van de spits over twee jaar afloopt, zijn Everton en manager Ronald Koeman nu met handen en voeten gebonden. Chelsea, Manchester United en Bayern München lijken de gegadigden voor de international. Prijskaartje: zo'n honderd miljoen euro.

Ondertussen houdt Raiola ook de clubleiding van AC Milan in zijn greep. Wonderkind Gianluigi Donnarumma heeft nog steeds geen handtekening gezet onder een nieuw contract. Uiteraard is Milan door zijn gewiekste zaakwaarnemer fijntjes gewezen op het feit dat de gehele Europese elite belangstelling heeft voor de achttienjarige Donnarumma. Wil Raiola het onderste uit de kan halen voor de Italiaanse keeper of is hij daadwerkelijk van plan om te breken met Milan en in Manchester, Madrid of Parijs een megadeal te scoren voor zijn cliënt? Donnarumma zal zo'n dertig á veertig miljoen euro moeten opleveren.

Twee transfervrije cliënten van Raiola kunnen in de komende maanden ook aardig wat tekengeld in het laatje brengen. Zowel Mario Balotelli als Ibrahimovic is op zoek naar een nieuwe werkgever. Raiola zei afgelopen week met een grote grijns dat Super Mario aan de slag gaat bij Borussia Dortmund. Balotelli en Peter Bosz, een interessante combinatie… Het geïnteresseerde Zenit Sint-Petersburg of een terugkeer naar de Serie A ligt meer voor de hand voor het enfant terrible.

Ibrahimovic (35) herstelt momenteel van een zware knieblessure. Manchester United wilde de Zweedse superster geen nieuw contract aanbieden. In de wandelgangen zingt het gerucht rond dat LA Galaxy al een aantal maanden een zéér lucratief contract heeft klaarliggen voor Zlatan en Raiola. 

Dan de Nederlandse inbreng uit Raiola's stal. Ajax-directeur Marc Overmars liet al een aantal keer weten dat Kenny Tete waarschijnlijk géén nieuw contract zal ondertekenen in Amsterdam. Een vertrek naar het buitenland lijkt dus aanstaande. In welke competitie weet Raiola de rechtsback onder te brengen? Ook voor Ricardo Kishna moet de puissant rijke spelersmakelaar een nieuwe werkgever vinden. Afgelopen halfjaar werd de linkspoot door SS Lazio verhuurd aan Lille. In Rome is er geen toekomst voor hem, ondanks een doorlopend contract. Misschien gaat ook Gregory van der Wiel wederom op zoek naar een nieuwe club. Afgelopen zomer tekende hij nog een meerjarig contract bij Fenerbahçe. Al vroeg in het seizoen ontstond er een conflict met de Turkse grootmacht.

Raiola mag ook Ouasim Bouy en Hachim Mastour tot zijn clièntele rekenen. De twee spelers die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwamen voor PEC Zwolle, zijn beiden transfervrij. Raiola heeft zijn lijntjes ongetwijfeld al uitgegooid in alle uithoeken van Europa. Juventus-spits Moise Kean zien we na de zomer wellicht terug in Zwolle. Raiola zou de tiener graag willen onderbrengen bij PEC. Zo’n vriendendienstje kan hij zich ongetwijfeld permitteren.