Advocaat: Hij was en is een fenomenale speler, hij behoort tot de groten

Advocaat: "Hij was en is een fenomenale speler, hij behoort tot de groten"

14-06-2017 09:26
23

Volgens Dick Advocaat is de rol van Wesley Sneijder nog niet uitgespeeld bij Oranje. De bondscoach looft de kwaliteiten van de 33-jarige middenvelder, die onlangs zijn 131e interland speelde en zich daarmee tot recordinternational kroonde.

Advocaat liet Sneijder op 30 april 2003 debuteren in het Nederlands elftal. "En als het aan de media lag, was dat veel eerder gebeurd", zegt de keuzeheer tegen Voetbal International. "Want Wesley gold toen al als het grootste talent. Maar je moet altijd het moment afwachten. Twee wedstrijden later brak hij echt door, toen hij zo goed was in die play-offs tegen Schotland."

"Daarna heeft hij een geweldige carrière gehad", vervolgt Advocaat, die Sneijder nu dus weer onder zijn hoede heeft bij Oranje. "Tegenwoordig zien mensen hem niet veel meer spelen. Maar ik heb hem als trainer van Fenerbahçe afgelopen seizoen veel aan het werk gezien. Was-ie de beste speler van Galatasaray en misschien wel van heel Turkije. Daarover hoef je niet lacherig te doen. De Turkse Süper Lig is een vervelende, zware competitie."

Advocaat ziet ook in het Nederlands elftal nog een belangrijke rol weggelegd voor Sneijder. "Ik zie zeker een rol voor Sneijder in dit Oranje, maar waar en hoe ligt ook aan de tegenstander. Zijn record komt hem toe. Hij was en is nog steeds een fenomenale speler, hij behoort tot de groten, een icoon voor het Nederlandse voetbal."