Toch nieuw contract bij FC Twente: Op zulke momenten moet je een grote club zijn

Toch nieuw contract bij FC Twente: "Op zulke momenten moet je een grote club zijn"

22-06-2017 17:54
9

FC Twente heeft toch een nieuw contract uitgedeeld aan Ruben de Jager. De topscorer van de beloften scheurde in april zijn kruisband af, nadat hij een maand eerder te horen kreeg dat zijn contract niet werd verlengd.

Nu krijgt De Jager alsnog een nieuwe verbintenis. "Ik voelde echt met hem mee", zegt technisch manager Jan van Halst tegen TC Tubantia. "Ruben heeft de afgelopen jaren alles gegeven en zich altijd prima opgesteld. We konden het niet over ons hart verkrijgen om hem met zo'n zware blessure aan zijn lot over te laten."

"In de bestuurskamer hebben we elkaar aangekeken en we waren het erover eens dat je ook op zulke momenten een grote club moet zijn. Je ziet overigens vaak dat jongens na zo'n blessure sterker terug komen. Daarom hebben we die optie in het contract opgenomen", aldus Van Halst, die De Jager een contract voor één seizoen met de optie op nog een jaar heeft gegeven. "Ik krijg nu de tijd om in mezelf te investeren, om er alles aan te doen weer topfit te worden", zegt de twintigjarige aanvaller. "Daar ben ik de club dankbaar voor. Let maar op: ik ga hier sterker uitkomen, zowel fysiek als mentaal."