'Ik werd er in Rotterdam chagrijnig van, soms wil je dat gewoon niet horen'

'Ik werd er in Rotterdam chagrijnig van, soms wil je dat gewoon niet horen'

27-06-2017 07:20
21

Jean-Paul Boëtius benadrukt dat hij Feyenoord in 2015 niet voor het geld heeft verlaten. Het jeugdproduct van de Rotterdammers verliet na drie seizoenen in het eerste de club om aan de slag te gaan bij het Zwitserse FC Basel.

"Een nieuwe start, ik snakte er echt naar", aldus Boëtius in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of het niet gewoon om veel geld ging? Kijk, daar is ook over onderhandeld. Maar ik wilde de draad oppakken in een nieuwe omgeving. Al die mensen die voortdurend met goede raad vertelden hoe ik het weer zou kunnen oppakken, ik werd er in Rotterdam echt chagrijnig van. Soms wil je dat gewoon niet horen van bekenden."

In Zwitserland moest Boëtius helemaal opnieuw beginnen. "Nee, sportief werd het geen succes. Maar ik heb er heel veel aan gehad. Ik leerde van al die nieuwe mensen om mij heen dat voetballen niet alleen uit balbezit bestaat", aldus Boëtius.

De buitenspeler moet in De Kuip de vertrokken Eljero Elia doen vergeten. Boëtius wil zichzelf echter niet vergelijken met Elia. "Ik wil mij ook niet meten met zijn statistieken. Ik doe het op mijn manier. Nog altijd.''

No Poll