Plotseling Heracles-vertrek verrast Stegeman: Aan menselijk aspect denken

Plotseling Heracles-vertrek verrast Stegeman: "Aan menselijk aspect denken"

05-07-2017 23:47
5

Heracles Almelo-trainer John Stegeman werd overvallen door de transfer van doelman Bram Castro naar het Belgische AA Gent. De coach moet nu plotseling op zoek naar een nieuwe eerste doelman.

"Kort voordat we aan de voorbereiding begonnen, kwam het op gang. Intern hebben we besproken wat we zouden doen. We hadden star kunnen vasthouden aan zijn contract, maar hij wilde gewoon heel graag", zegt Stegeman tegen Voetbal International. "In het verleden heb ik vaker met hem gesproken over zijn familie en vrienden die hij hier miste. Nu krijgt hij deze unieke kans. Dan moet je ook aan het menselijk aspect denken."

De transfer kwam zo uit het niets dat Heracles geen alternatief klaar heeft staan. "We zijn onze mogelijkheden in kaart aan het brengen. Het moet wel zorgvuldig gebeuren", aldus de coach, die veel spelers, onder wie Mike te Wierik, Justin Hoogma, Thomas Bruns en Robin Gosens, heeft zien vertrekken. "We kunnen opnieuw gaan bouwen. Soms gaan er twee of drie spelers weg, bij ons gaat het om het halve basiselftal. Vooral defensief zijn we aardig onthoofd."