'Koeman moet handelen onder druk: 28 miljoen euro voor doelpuntenmachine'

'Koeman moet handelen onder druk: 28 miljoen euro voor doelpuntenmachine'

06-07-2017 21:42
19

Als Ronald Koeman werk wil maken van de komst van Olivier Giroud, lijkt haast geboden. De Franse spits van Arsenal wordt ook begeerd door Olympique Marseille.

Dat melden de Engelse Telegraph en het Franse Téléfoot donderdagavond. Marseille krijgt steeds meer vertrouwen in het feit dat Giroud te porren is voor een terugkeer naar Frankrijk, waar hij eerder voor Montpellier speelde. In 2012 maakte de Franse international de overstap naar Arsenal. In het Emirates Stadium is hij nooit onomstreden geweest.

Na de afgeronde transfer van Alexandre Lacazette, die voor 53 miljoen euro overkomt van Olympique Lyon, is zijn toekomst nog onzekerder. Naast Marseille hebben ook West United en Everton een oogje op de dertigjarige goalgetter.

De belangstelling van Everton is niet nieuw. Koeman zou hem al langer hebben genoteerd als potentiële opvolger van Romelu Lukaku. Nu de Belgische spits voor een slordige 85 miljoen euro op weg is naar Manchester United, lijkt niets een poging nog in de weg te staan. Marseille maakt echter ook een goede kans, zeker gezien het feit dat Giroud gecharmeerd is van de Franse traditieclub. Hij moet ongeveer 28 miljoen euro kosten.

Lees ook: Koeman na 85 miljoen op zoek naar Lukaku-opvolger: 9 opties voor Everton