Cocu haalt talenten definitief bij A-selectie; topscorer beloften moet wachten

Cocu haalt talenten definitief bij A-selectie; topscorer beloften moet wachten

07-07-2017 09:28
84

Phillip Cocu heeft Sam Lammers, Dante Rigo en Pablo Rosario toegevoegd aan de A-selectie van PSV. Het drietal traint al geruime tijd mee bij het eerste elftal en krijgt nu een vaste plek in de kleedkamer.

Volgens Cocu kunnen Lammers, Rigo en Rosario goed meekomen tijdens de trainingen. "Ze hebben vorig seizoen gedurende een langere periode met ons meegetraind. Ze zijn er nu aan toe om definitief de stap te zetten", geeft de trainer aan op de clubsite. Opvallend genoeg stroomt Albert Gudmundsson, vorig jaar topscorer van Jong PSV, nog niet door.

PSV heeft de ambitie om de selectie voor een groot deel te laten bestaan uit eigen jeugd. Cocu is dan ook tevreden dat het drietal nu de laatste stap gaat zetten. "Zij kunnen dan ervaren wat er bij het eerste elftal gevraagd wordt en wij –de staf- kunnen ze goed monitoren. Wij denken dat dit in veruit de meeste gevallen de juiste manier is. Sam, Dante en Pablo zijn er klaar voor. Het zijn stuk voor stuk jongens met potentie gebleken."

De drie talenten maakten vorig seizoen voornamelijk hun minuten in Jong PSV. Lammers (20) toonde zich zeer productief en kreeg aan het einde van de jaargang ook de kans van Cocu in het eerste elftal, waar hij twee keer trefzeker was. Rigo (18) en Rosario (20), die in 2016 overkwam van Almere City, speelden nog geen officieel duel voor de hoofdmacht.