De Boer doet verhaal in Engeland: Hij verpestte de training. Wegwezen, riep ik

De Boer doet verhaal in Engeland: "Hij verpestte de training. Wegwezen, riep ik"

08-07-2017 11:05
25

Frank en Ronald de Boer zijn elkaars beste vrienden, maar kunnen niet altijd door één deur. Dat zegt Crystal Palace-manager in een groot interview met The Times.

De Boer neemt in het interview zijn hele carrière door, met als eindpunt Qatar. In de oliestaat cashten de tweelingbroers nog even in hun nadagen. "We hadden op het veld een chemie die niet uit te leggen is", vertelt de nieuwe manager van Palace aan de Engelse krant. "Puur kijkend naar zijn lichaamstaal wist ik al wat Ronald ging doen en andersom. Ik heb van mijn derde tot mijn 36ste samengespeeld met hem. Ik ken iedere beweging, ieder gebaar."

"Maar ik kon ook verschrikkelijk kwaad worden op Ronald", vervolgt De Boer. "Kun je het je voorstellen? In Qatar waren we 35 en ik was zó boos op hem en riep: Wat is dit in vredesnaam? 35! Hij deed niet zijn best op de training, probeerde drie mannetjes te omspelen en deed geen verdedigend werk. Hij verpestte de training. Wegwezen, riep ik. Na dertig seconden waren we weer beste vrienden, hoor. Geen zorgen."