Ajax zet streep door open training vanwege gebeurtenissen rond Nouri

Ajax zet streep door open training vanwege gebeurtenissen rond Nouri

09-07-2017 12:28
36

Ajax heeft de open training van aanstaande maandag (10 juli) gecanceld naar aanleiding van de gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Dat communiceert de Amsterdamse club.

Ajax heeft een streep gezet door de training na de gebeurtenissen in Oostenrijk en het feit dat Nouri nog op de intensive care ligt. 'Ajax vindt een open training - de eerste van dit seizoen voor eigen publiek, eentje die altijd een feestelijk tintje heeft - momenteel niet gepast', luidt het statement op de clubsite.

Nouri werd zaterdag in de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen getroffen door hartritmestoornissen. Hij ging met niemand om zich heen naar het gras en werd minutenlang behandeld door de medische staf van Ajax en Werder Bremen. Met een helikopter werd hij naar een ziekenhuis in het naburige Innsbrück gebracht, waar hij op dit moment nog in slaap wordt gehouden op de intensive care. Hij is buiten levensgevaar.

Ajax laat weten dat, mocht er iets veranderen aan de situatie van Nouri, de communicatie zal verlopen via de officiële kanalen.