FC Utrecht lijkt meer dan 100.000 euro te betalen: Voor een recordbedrag

FC Utrecht lijkt meer dan 100.000 euro te betalen: "Voor een recordbedrag"

10-07-2017 14:36
24

Het vertrek van Dario Dumic naar FC Utrecht is een sportieve aderlating voor NEC, maar goed nieuws voor de penningmeester. De Nijmegenaren ontvangen een recordbedrag in een jaar waarin de club degradeerde.

Utrecht en NEC doen geen mededelingen over de transfersom, maar de verkopende club wil wel kwijt dat het gaat om een recordbedrag na degradatie. Het oude record stond op naam van Christoph Hemlein, die twee jaar geleden een slordige 90.000 euro opbracht. Dumic had in Nijmegen nog een contract tot medio 2019.

"We zijn trots dat we wederom een speler verkopen, ditmaal zelfs voor een recordbedrag voor NEC na een degradatie", reageert technisch directeur Remco Oversier op de clubsite. "De club heeft daarnaast nog een bonusregeling en een doorverkooppercentage in de overeenkomst bedongen."

"Dit toont wederom aan dat NEC een club is waar spelers - in relatief korte tijd - beter worden en klaargestoomd worden voor hun volgende stap. We wensen Dario alle succes in Utrecht en hopen dat hij zowel in de Eredivisie als ook in de Europa League en bij het Bosnische elftal zijn ontwikkeling zal voortzetten."