'Chagrijnige Guardiola schakelt door na Alves-debacle: 100 miljoen voor trio'

'Chagrijnige Guardiola schakelt door na Alves-debacle: 100 miljoen voor trio'

13-07-2017 09:55
22

Pep Guardiola baalt als een stekker van de mislukte transfer van Dani Alves, maar de Spaanse manager van Manchester City gaat niet bij de pakken neerzetten. Hij heeft direct zijn aandacht verlegd naar alternatieven voor de Braziliaanse rechtsback, weet boulevardkrant The Sun. 

Guardiola wilde Alves dolgraag aantrekken als opvolger voor Pablo Zabaleta. De Braziliaanse rechtsback tekende woensdag echter bij Paris Saint-Germain, tot grote frustratie van de voormalig trainer van Bayern München en FC Barcelona. City is gedwongen om opnieuw aan te kloppen bij Tottenham Hotspur. Kyle Walker is de belangrijkste gegadigde om de City-achterhoede te versterken. De Engelse back kost minimaal zestig miljoen euro. 

Wedden

Meer odds

The Citizens willen ook twee linksbacks naar het Etihad Stadium halen. Ryan Bertrand staat hoog op het verlanglijstje. City zou zelfs al een bod van ongeveer dertig miljoen euro hebben uitgebracht op de international van Southampton. 

Benjamin Mendy (AS Monaco) is de andere kandidaat. Zijn komst lijkt zo goed als zeker. Monaco heeft met Terence Kongolo reeds een opvolger in huis gehaald voor Mendy. Wat de international van Frankrijk gaat kosten, is onduidelijk. Hij, Walker en Bertrand kosten gezamenlijk sowieso ruim 100 miljoen euro. 

Ondertussen hoopt Guardiola binnen enkele dagen de komst van Douglas Luiz af te ronden. De Braziliaanse middenvelder van Vasco da Gama kost een kleine tien miljoen euro. City gaat de negentienjarige jeugdinternational direct verhuren aan het Spaanse Girona, meldt ESPN.