'222 miljoen voor Neymar? Dat vind ik veel te weinig. Echt een fooi'

'222 miljoen voor Neymar? Dat vind ik veel te weinig. Echt een fooi'

31-07-2017 23:27
29

Jan Mulder vindt 222 miljoen euro voor Neymar een schijntje. De ex-voetballer is van mening dat FC Barcelona net zo goed meer had kunnen vragen voor de Braziliaanse superster.

"222 miljoen voor Neymar? Dat vind ik veel te weinig", zegt Mulder met een cynische ondertoon bij Extra Time van Sporza. "Dat geld bestaat helemaal niet. Uit Parijs hoor je niet eens: zijn jullie gek geworden? Die club wil dat betalen. Voor hetzelfde geld vraagt Barcelona 440 miljoen euro. Dat is net zoveel. Zo'n rijke sjeik heeft namelijk 440 miljard. Dat geld bestaat helemaal niet. Ik vind dit echt een fooi voor Neymar. Ik heb hem vorige week zien spelen: adembenemend. Hij is in topvorm. Sneller bewegen voeten niet."

Mulder kan zich niet voorstellen dat Neymar de transfer zou maken vanwege het geld. Naar verluidt kan de Braziliaan in Parijs dertig miljoen euro netto per seizoen verdienen. "Hij heeft een vliegtuig voor Londen, voor Rio de Janeiro en een voor andere landen. Geld bestaat niet voor hem. Maar ik zou bij Barcelona blijven."