Kritiek Van Bronckhorst onderuit gehaald: 'Zeker voor Feyenoord mentaal dingetje'

Kritiek Van Bronckhorst onderuit gehaald: 'Zeker voor Feyenoord mentaal dingetje'

19-08-2017 11:24
16

Marinus Dijkhuizen kan zich niet vinden in de kritiek op kunstgras. Onder meer Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst sprak zich fel uit tegen de hybride mat, maar Dijkhuizen vindt het vooral een mentale kwestie.

Dijkhuizen was tussen 2014 en 2015 trainer van Excelsior, de tegenstander van Feyenoord zondag. "Zeker op het veld van Excelsior kun je prima voetballen. Je kunt heel goed positiespel spelen op kunstgras. Volgens mij bewijst Excelsior dat regelmatig", zegt hij tegen de NOS. "Vaak is het toch het mentale verhaal."

"Excelsior wordt gezien als kleine club met een klein stadion, dus de entourage is iets minder uitnodigend", vervolgt Dijkhuizen. "En dan ook nog kunstgras. Zeker voor spelers van Feyenoord - die De Kuip gewend zijn - is dat mentaal wel een dingetje. Als je mentaal niet goed bent, moet je technisch en tactisch wel heel goed zijn om dat te compenseren."

De huidig trainer van SC Cambuur geeft toe dat kunstgras wel een aanpassing vergt van de spelers. "Sommige spelers zijn minder geschikt voor kunstgras. Lichtvoetige spelers hebben het vaak iets makkelijker. Als een speler er veel moeite mee heeft, kan ik me voorstellen dat je voor een ander kiest."