Verwarring door open sollicitatie Hiddink: 'Snap niet waar zijn naam vandaan komt'

Verwarring door open sollicitatie Hiddink: 'Snap niet waar zijn naam vandaan komt'

06-09-2017 12:37
13

In Zuid-Korea is verwarring ontstaan naar aanleiding van een open sollicitatie van Guus Hiddink. De zeventigjarige oefenmeester zou openstaan voor een terugkeer als bondscoach van het land dat hij tijdens het WK van 2002 naar de halve finales leidde.

"Hiddink is bereid om het nationale team te leiden als de mensen van Korea dat willen. Het gaat hem om de emotionele band, niet om het geld", zo wordt Hiddink geciteerd door Koreaanse media. 

Die uitspraken zijn met verbazing ontvangen bij de voetbalbond van Zuid-Korea. Momenteel staat Shin Tae-Yong aan het roer. Onder zijn leiding plaatste het land zich voor het WK in Rusland.

"Ik begrijp niet waar zijn naam ineens vandaan komt terwijl we ons hebben geplaatst voor het WK. Het is onze verplichting om het contract van onze huidige trainer te respecteren", zo laat official Joongang Ilbo weten.

Hiddink zit sinds zijn vertrek bij Chelsea zonder werk. In Londen werd hij aangesteld als interim-manager naar aanleiding van het ontslag van José Mourinho. Daarvoor was hij voor de tweede keer bondscoach van het Nederlands elftal. Na een teleurstellende periode werd hij door de KNVB ontslagen.