Geruchten vanuit Spanje: Barcelona geïnteresseerd in drietal Ajax-talenten

Geruchten vanuit Spanje: Barcelona geïnteresseerd in drietal Ajax-talenten

07-09-2017 07:28
82

De huidige Ajax-selectie staat er goed op in Barcelona. Woensdag werd al gemeld dat Matthijs de Ligt nadrukkelijk wordt gevolgd vanuit Catalonië, maar volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo staan er nóg drie Ajacieden op de Catalaanse radar.

Het zou gaan om Kasper Dolberg, Justin Kluivert en Donny van de Beek. Het drietal heeft zich naar verluidt vorig seizoen in de kijker gespeeld bij technisch directeur Robert Fernandez en zijn rechterhand Urbano Ortega. De twee reisden regelmatig af naar Amsterdam om Davinson Sánchez met eigen ogen aan het werk te zien. De Colombiaanse centrale verdediger heeft inmiddels echter gekozen voor een transfer naar Tottenham Hotspur.

Mocht Barcelona zich daadwerkelijk melden voor een van de vier Ajax-talenten, dan kunnen de Amsterdammers naar alle waarschijnlijkheid de hoofdprijs vragen. Het contract van De Ligt is onlangs verlengd tot de zomer van 2021, terwijl ook Dolberg (medio 2021), Kluivert (medio 2019) en Van de Beek (medio 2020) nog voor langere tijd vastliggen in Amsterdam.

Lees ook: Naam van Ajacied valt in Spanje: scouts van Barcelona zijn 'diep onder de indruk'