In het kort: Atlético opent nieuw stadion met zege, AS Roma wint zonder Strootman

In het kort: Atlético opent nieuw stadion met zege, AS Roma wint zonder Strootman

16-09-2017 22:57
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético begint met zege in nieuw stadion
De allereerste wedstrijd in het nieuwe stadion van Atlético Madrid is gewonnen door de ploeg van succestrainer Diego Simeone. Málaga werd zaterdagavond met 1-0 verslagen. Na een uur spelen tekende vedette Antoine Griezmann voor de enige treffer van de wedstrijd. Atlético heeft nu acht punten uit de eerste vier competitieduels. De topclub staat op de derde plek. 

Strootman op de bank bij ruime AS Roma-zege
AS Roma heeft zaterdagavond probleemloos afgerekend met Hellas Verona. Het werd 3-0 voor de Romeinen, dankzij treffer van Radja Nainggolan en Edin Dzeko (tweemaal). Kevin Strootman zat negentig minuten op de bank bij de ploeg van Eusebio Di Francesco. Roma heeft nu negen punten uit drie duels. Eerder op de dag won Internazionale met 2-0 bij Crotone. 

Spurs niet voorbij stug Swansea
Voor de derde keer op rij heeft Tottenham Hotspur in de Premier League níet gewonnen op Wembley. Na een nederlaag tegen Chelsea en een remise tegen Burnley pakte ook Swansea City zaterdag een punt tegen de vicekampioen: 0-0. Spurs had bij vlagen liefst 75 procent balbezit, maar wist de defensie van de gasten uit Wales niet stuk te spelen. Bij Swansea stond Mike van der Hoorn in de basis. Leroy Fer viel na rust in. 

RB Leipzig speelt gelijk
RB Leipzig is zaterdagavond niet verder gekomen dan 2-2 tegen Borussia Mönchengladbach. Tweemaal kwam Leipzig op voorsprong, maar telkens knokten de gasten zich terug. In de slotfase liet Naby Keita zich van zijn slechtste kant zien. De middenvelder, die onlangs voor tientallen miljoenen euro's aan Liverpool werd verkocht en volgende zomer naar Engeland verkast, kreeg in de 83e minuut rood. 

Internazionale blijft maar winnen
Een perfecte Serie A-start voor Internazionale. De ploeg van trainer Luciano Spalletti won zaterdagmiddag ook z'n vierde competitiewedstrijd. Crotone werd met 0-2 verslagen. Milan Skriniar en Ivan Perisic tekenden voor de doelpunten. Inter heeft nu twaalf punten. Juventus en SSC Napoli zijn ook nog zonder puntenverlies. Zij komen zondag tegen respectievelijk Sassuolo en Benevento in actie. 

Premier League-record voor Barry
Met zijn 632ste optreden in de Premier League heeft Gareth Barry zaterdag het record van Ryan Giggs geëvenaard. De 36-jarige middenvelder van West Bromwich Albion staat in de basis tegen West Ham United. Barry is de eerste speler die 600 keer een basisplaats heeft in de Premier League. Hij werd deze zomer door WBA overgenomen van Everton. Eerder was Barry actief voor Manchester City en Aston Villa.