Catastrofale start nekt Roda: onthutsende thuisnederlaag tegen Willem II

16-09-2017 21:37
48

Willem II heeft zaterdagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan Roda JC. In Kerkrade wonnen de Tricolores met 3-1. Voor aanvang van de clash in Zuid-Limburg stonden beide teams nog op nul punten.

Het zwalkende Roda van trainer Robert Molenaar móest winnen, maar tegen die druk was de ploeg duidelijk niet bestand. In de eerste helft leek het helemaal nergens op. Willem II profiteerde ruimschoots. Spits Etien Velikonja schoot na vijf minuten de 0-1 knap binnen. Twintig minuten later volgde de tweede Tilburgse treffer. Fran Sol maakte hem. De ellende was compleet voor Roda toen Velikonja na een halfuur de 0-3 binnengleed.

Meevaller voor Roda was een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Mikhail Rosheuvel schoot laag en hard binnen. Molenaar besloot daarna in te grijpen: aanvallers Dani Schahin en Gyliano van Velzen kwamen in de rust in de ploeg. Vrijwel direct na rust leek het 2-3 te worden, maar een treffer van Roda werd afgekeurd omdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd. Dat bleek niet te kloppen.

Roda was daarna nog een aantal keer dichtbij een goal. Schahin raakte de lat. Echt spannend werd het niet meer, aangezien er geen goals vielen. Roda staat nu stijf onderaan, met nul punten uit vijf duels. Willem II heeft z'n eerste overwinning te pakken. Naast Roda is FC Twente nog de enige ploeg die op nul punten staat. De Tukkers spelen zondag tegen FC Utrecht.