Beenhakker vestigt hoop op 'vaandeldrager' Bosz: Hebben een paar knauwen gehad

Beenhakker vestigt hoop op 'vaandeldrager' Bosz: "Hebben een paar knauwen gehad"

19-09-2017 09:19
37

De Nederlandse trainer lijkt buiten de vaderlandse grenzen steeds minder in trek te zijn. Dat constateert ook oudgediende Leo Beenhakker in het Algemeen Dagblad. Deze maand kregen onder meer Frank de Boer en Andries Jonker hun ontslag. 

Pakweg tien jaar geleden waren er behoorlijk veel Nederlandse trainers actief in buitenlandse competities. Dat wordt steeds minder, valt Beenhakker op. "In Europa doen onze clubs, op enkele incidenten na, niet meer mee. En bij het Nederlands elftal gaat er door allerlei omstandigheden de laatste jaren ook veel niet goed. Dat doet natuurlijk wel iets met het imago van Nederland als voetballand. We hebben een paar knauwen gehad. Dat heeft mogelijkerwijs ook invloed op de interesse in het buitenland voor Nederlandse trainers."

Hij vestigt nu vooral zijn hoop op Peter Bosz. De coach van Borussia Dortmund kan het imago van Nederlandse trainer weer een boost geven. "Het is te hopen dat Bosz bij Dortmund echt iets moois kan neerzetten. Hij is nu, meer dan ooit, de vaandeldrager van de Nederlandse trainers. Zijn begin in Duitsland is in elk geval overtuigend."

Lees ook: Buitenlandse clubs uitgekeken op Nederlandse trainer: nog vijf man op niveau