Uiterst tevreden Ajax verlengt met succesvol eSports-duo: Willen verder groeien

Uiterst tevreden Ajax verlengt met succesvol eSports-duo: "Willen verder groeien"

19-09-2017 16:18
19

Ajax gaat door met eSporters Koen Weijland en Dani Hagebeuk. De contracten van de twee FIFA-spelers zijn met één jaar verlengd. Ajax meldt dat dinsdagmiddag via de officiële kanalen. De Amsterdamse grootmacht is uiterst tevreden over Weijland en Hagebeuk. 

"We zijn erg tevreden over de prestaties van Koen en Dani. Niet alleen over hun prestaties, maar ook over de manier waarop zij zich opstellen richting de jonge fans en de activiteiten die we samen organiseren", zegt commercieel directeur Menno Geelen op de website van de club

"Vorig jaar begonnen we eSports als nieuw domein binnen Ajax, dit jaar willen we verder groeien. We zijn er trots op dat EA ons, samen met PSG, als voorbeeld gebruikt, omdat ze vinden dat wij wereldwijd voorop lopen in eSports. Daar hebben Koen en Dani ook een belangrijke rol in gespeeld, vandaar dat we graag samen verder gaan."

Weijland vindt het 'prachtig' om onder contract te staan bij Ajax. "Vorig jaar in september waren we de eerste club in Nederland die eSports omarmde en het is inmiddels enorm gegroeid. Zowel nationaal als internationaal. Alle randvoorwaarden kloppen om komend seizoen de strijd aan te gaan met de wereldtop in FIFA 18."

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports.