Heracles met de schrik vrij tegen amateurs; oude club Kuyt redt het niet

19-09-2017 21:44
2

Heracles Almelo heeft zich ternauwernood geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De amateurs van Rijnsburgse Boys hielden het 75 minuten lang vol tegen de ploeg van John Stegeman, maar moesten uiteindelijk toch incasseren.

Rijnsburgse Boys - Heracles Almelo 0-2
Heracles had het moeilijk op sportpark De Middelmors. De Heraclieden hadden een overwicht, maar konden geen vuist maken. Zo nu en dan kon Rijnsburg uitbreken, maar scoren deed de ploeg niet. In de tweede helft werden de amateurs brutaler en bij vlagen gevaarlijk, maar een kwartier voor tijd brak de ploeg van John Stegeman (foto) de ban. Een afstandschot van Joey Pelupessy belandde achter de doelman van Rijnsburg. Daarna had Heracles meerdere kansen om het duel te beslissen, maar pas in de laatste minuten verdubbelde de ploeg de marge via Vincent Vermeij: 0-2.

Quick Boys - FC Volendam 1-3
De oude ploeg van Dirk Kuyt trad op sportpark Nieuw-Zuid aan tegen het Volendam van Misha Salden. De Katwijkers namen na vijf minuten brutaal de leiding tegen de Jupiler League-ploeg door een treffer van voormalig Dundee United-speler Yordi Teijsse. Na een half uur moesten de Volendammers door met tien man vanwege een rode kaart voor Luis Pedro na een opstootje. Vlak voor rust kwam Volendam op gelijke hoogte via Teije ten Den. Tien minuten na de theepauze op voorsprong via Nick Runderkamp. Die klap kwam Quick Boys niet meer te boven. In de slotminuten maakte Dylan Mertens er 1-3 van.

Helmond Sport - SC Cambuur 1-5
Cambuur haalde op bezoek bij Helmond hard uit: 1-5. Kevin van Kippersluis opende na elf minuten namens Cambuur de score. Nadat de middenvelder er in de tweede helft 0-2 van maakte, regende het doelpunten in Brabant. Helmond kwam twintig minuten voor tijd terug tot 1-2, maar in een tijdsbestek van één minuut stelde Cambuur orde op zaken via Karim Rossi en Issa Kalon. Oud-Feyenoorder Nigel Robertha zorgde met de 1-5 voor de kers op de taart.

FC Emmen - NEC 1-3
NEC slaagde er dinsdagavond wél in om van Emmen te winnen. Afgelopen vrijdag namen beide ploegen het in de competitie tegen elkaar op. Toen werd het 1-1. De ploeg van Adrie Bogers kwam na een half uur spelen nog wel op achterstand, maar vier minuten later maakte Sven Braken er na een blunder van Emmen weer 1-1 van. Na de 1-2 van Braken zorgde Ferdi Kadioglu voor de 1-3. De Nijmegenaren hadden de score hoger kunnen laten uitvallen, maar dat gebeurde niet.