'Het werd neergezet alsof Memphis de grote meneer wilde spelen. Niet eerlijk'

'Het werd neergezet alsof Memphis de grote meneer wilde spelen. Niet eerlijk'

30-09-2017 14:06
25

Soufiane Touzani vindt dat de beeldvorming over voetballers niet altijd juist is. In zijn programma Tiki Taka Touzani probeert de straatvoetballer de andere kant van profs te laten zien.

Hij neemt Memphis als voorbeeld van hoe een voetballer verkeerd neergezet kan worden in de media. "Ik geloof niet dat Memphis die hoed opzette met het idee dat hij flamboyant wilde zijn", doelt Touzani in gesprek met Voetbal International op de hoed die de Lyon-aanvaller droeg toen hij zich moest melden voor Oranje. "Hij vond die hoed gewoon mooi, zoals ze dat in zijn omgeving ook doen. Maar het werd neergezet alsof hij de grote meneer wilde spelen. Dat vind ik niet eerlijk."

"Over Memphis kun je van alles zeggen, maar als hij zijn shirt uitrekt, schrik je ervan hoe afgetraind hij is. En ik heb nog nooit iemand van zijn club horen klagen over zijn instelling", aldus Touzani, die ook Eljero Elia bezocht. Ook hij wordt te snel veroordeeld. "Het werkt tegen je als je met je haar en tatoeages bezig bent, maar Elia doet wel waar hij zelf achter staat. Hij volgt de mediatraining niet, maar zegt gewoon wat hij denkt. Over die jongens wordt toch al vaak onzin verkondigd, waarom zou hij dan niet gewoon eerlijk zijn?"

"Sommige voetballers hebben ook helemaal geen zin in interviews. Ze hoeven niet zo nodig met iemand te praten die ze niet kennen en die ze bekritiseert op hun bezigheden buiten het voetbal. Ze doen liever leuke dingen op Social Media. Dat is de plek waar voetballers zichzelf kunnen laten zien met een nieuw kapsel of nieuwe tatoeages. Als je daar niet mee bent opgegroeid, zal je dat minder snel begrijpen", aldus Touzani.