Atlético bezorgt Barcelona eerste puntenverlies van het seizoen: topper onbeslist

14-10-2017 22:39
14

De topper in de Primera Division tussen Atlético Madrid en FC Barcelona is onbeslist gebleven. In het Estadio Wanda Metropolitano eindigde de wedstrijd in 1-1, nadat Atlético lang met 1-0 voor stond.

Beide ploegen hadden in de openingsfase voldoende mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar de wedstrijd werd na 20 minuten spelen opengebroken door Saul Niguez. De middenvelder schoot van net buiten de zestien prachtig in de verre hoek raak: 1-0. Na de treffer van Atlético was het Barcelona dat de dienst uitmaakte. Onder andere Luís Suarez hielp diverse kansen om zeep.

Na de theepauze kon zowel Atlético als Barcelona grote kansen noteren. Nadat Jan Oblak namens Atlético een belangrijke redding had verricht op een inzet van Suarez, moest de doelman uiteindelijk toch incasseren. Een minuut later kopte de Uruguyaan een voorzet knap binnen. Na de gelijkmaker probeerde Barcelona nog wat te forceren, maar dat lukte niet.

Barcelona heeft een voorsprong van vijf punten op Real Madrid, dat eerder op zaterdag met 1-2 won van Getafe. Volgende week nemen de Catalanen het thuis op tegen Malaga.