FC Twente boekt ruime zege na Hake-vertrek en duwt Roda naar laatste plaats

FC Twente boekt ruime zege na Hake-vertrek en duwt Roda naar laatste plaats

21-10-2017 22:37
41

De eerste wedstrijd sinds het vertrek van trainer René Hake is door FC Twente met ruime cijfers gewonnen. In de Grolsch Veste werd Roda JC met 3-0 verslagen. Oussama Assaidi tekende voor twee doelpunten. 

Omdat Hake woensdag zijn congé kreeg in Enschede, nam zijn assistent Marino Pusic de honneurs waar tegen Roda. Hij koos grotendeels voor dezelfde opstelling als vorige week, toen Twente met 3-1 verloor van Willem II. In Tilburg tekende Assaidi vanaf de penaltystip voor de openingstreffer en dat deed hij zaterdagavond opnieuw. Nadat hij zelf was neergehaald, schoot de linksbuiten gedecideerd raak. 

Na een klein uur voetballen kwam ook de 2-0 op naam van Assaidi. De treffer had eigenlijk niet mogen tellen, want in aanloop naar de treffer stond aangever Luciano Slagveer buitenspel. De arbitrage zag dat echter over het hoofd. In de 73e minuut was de wedstrijd definitief beslist. Tom Boere kopte tegen de lat en de rebound viel voor de voeten van Peet Bijen. Hij kon simpel afronden. 

Voor Twente betekende de overwinning op Roda de derde opeenvolgende thuiszege in de Eredivisie. De club heeft nu 9 punten uit 9 duels. Roda neemt het stokje over van Sparta als hekkensluiter van de Eredivisie. De twee ploegen hebben beide 6 punten, maar het doelsaldo van de Limburgers (-12) is iets slechter dan dat van de Rotterdammers (-10).