Transfergeruchten bij Feyenoord: 'Het lijkt wel verboden om happy te zijn...'

Transfergeruchten bij Feyenoord: 'Het lijkt wel verboden om happy te zijn...'

25-10-2017 15:43
16

Nicolai Jörgensen heeft nooit overwogen om Feyenoord na het kampioensjaar en de topscorerstitel te verlaten. De spits begrijpt ook niet waarom de verhalen over een transfer wel de ronde deden.

Jörgensen werd na zijn uitstekende debuutseizoen in de Eredivisie gelinkt aan diverse buitenlandse clubs. "Ik heb het hier zo naar mijn zin. Het lijkt tegenwoordig wel verboden om happy te zijn en bij je club te willen blijven...", zegt de spits in Voetbal International.

De Deen beseft dat het niet makkelijk is om de titel te prolongeren met Feyenoord. "Ik denk dat een back to back-kampioenschap echt moeilijk is, helemaal in Nederland, waar de topdrie elkaar niets ontloopt. Het is mooi dat we terug zijn. Moet je eens voor de grap nakijken hoe vaak Feyenoord tweede of derde is geworden. Dit is een boodschap dat we er weer zijn", zegt Jörgensen.

"Natuurlijk kun je niet ieder jaar weer winnen. Het wordt gewoon nog moeilijker dan vorig jaar, zeker met de Champions League erbij. Ik denk dat we ons voorlopig geen concrete doelen moeten stellen en gewoon moeten zorgen dat we overleven. Daarna kunnen we ons, als we het goed hebben gedaan, focussen op duidelijke doelen. Als we ook maar íéts willen bereiken, dan zullen we ervoor moeten leven. Rust nemen, goed eten, verzorging."