Oranje-sollicitatie uit Premier League: Waarom zou je dan niet goed genoeg zijn?

Oranje-sollicitatie uit Premier League: "Waarom zou je dan niet goed genoeg zijn?"

02-11-2017 10:31
26

Leroy Fer speelde drie jaar geleden zijn laatste interland voor het Nederlands elftal, maar heeft een terugkeer nog niet uit zijn hoofd gezet. Dat stelt de middenvelder van Swansea City in gesprek met ELF Voetbal.

Fer zat vorig jaar nog bij de selectie voor het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, maar speelde in november 2014 zijn laatste interland. "Ik heb al even niets gehoord uit Zeist. Nee, je wordt niet gebeld zolang je niet tot de definitieve selectie behoort. Ze bellen niet om te vragen hoe het gaat", vertelt de elfvoudig international.

De bekende klacht van Erik Pieters dat hij zich gepasseerd voelt voor Oranje, begrijpt Fer wel. "Hij speelt elke wedstrijd bij Stoke City, tegen topclubs als Chelsea, Arsenal, United en City. Daarin ondervind je meer weerstand dan in de Eredivisie. Waarom zou je dan niet goed genoeg zijn voor Oranje?"

De Swansea-middenvelder (27) had meer kansen verwacht bij Oranje. "Eigenlijk wel. Elf interlands is veel te weinig. Ik heb nog wel een aantal jaar te gaan, dus ik hoop dat dat aantal nog oploopt. Ik houd niet zo van blamen, maar net als Erik speel ik wekelijks in de grootste competitie van de wereld, naar mijn mening niet onaardig."