Duitsers verrast: 'Eredivisie niet geweldig, maar in hem heb ik me vergist'

Duitsers verrast: 'Eredivisie niet geweldig, maar in hem heb ik me vergist'

09-11-2017 00:00
41

In Duitsland is men positief verrast door de snelle opmars van Sebastien Haller. De Franse spits, die afgelopen zomer FC Utrecht inruilde voor Eintracht Frankfurt, is een regelrechte hit.

Eintracht Frankfurt betaalde een recordsom van zeven miljoen euro voor Haller, maar met acht doelpunten en vier assists in dertien officiële duels blijkt hij dat bedrag dubbel en dwars waard. Veel clubiconen zijn positief verrast. Oud-international Bernd Hölzenbein had totaal niet zien aankomen dat Haller het zo goed zou doen.

"Zeker niet als je kijkt naar de Nederlandse Eredivisie. Die staat niet bepaald bekend om de vele geweldige spitsen. Maar ik heb me in Haller vergist", zegt Hölzenbein tegen BILD, opgetekend door Voetbal International. "Alleen al als ik denk aan zijn goal tegen Werder Bremen, sensationeel zoals hij de bal in de lucht raakt. Dan ben je een echte spits."

Ook Eintracht-icoon Ronny Borchers is vol lof. "In principe zit het zo: als je geen goalgetter hebt, speel je tegen degradatie. Heb je er wel een, dan ben je succesvol. Wat dat betreft is Haller goud waard voor Frankfurt. We moeten allemaal blij zijn dat hij hier speelt. En ik vermoed dat hij nog niet eens in topvorm is. Hij heeft nog wat tijd nodig om te wennen. We gaan nog veel van hem genieten."