Robben, Blind en vijf (!) anderen: Oranje-internationals gratis op te halen

Robben, Blind en vijf (!) anderen: Oranje-internationals gratis op te halen

woensdag 22 november 2017 om 18:00

Over precies 41 dagen is het zover: dan mogen spelers met een aflopend contract officieel hun handtekening zetten onder een verbintenis bij een andere club. In deze categorie zitten opvallend veel (voormalig) Oranje-internationals. VoetbalPrimeur pikt er zeven uit.

In de voetballerij is het zo geregeld dat een speler vanaf een half jaar voor het verstrijken van zijn contract benaderd mag worden door een andere club. Als de speler openstaat voor een nieuwe uitdaging, gaat hij samen met zijn zaakwaarnemer in onderhandeling met de geïnteresseerde club en staat zijn huidige werkgever machteloos. Komen de partijen tot een akkoord, dan maakt de speler op 1 juli 2018 de overstap.

Arjen Robben (Bayern München)
Voor het tweede seizoen op rij is de toekomst van Robben bij Bayern München onzeker. De gestopte Oranje-international (96 interlands) speelt al sinds de zomer van 2009 bij de Duitse grootmacht en is misschien wel populairder dan ooit. Daarom lijkt zijn contractverlenging voor Bayern een simpele optelsom. Bij de club is het echter beleid om spelers van de leeftijd van Robben (33) geen nieuw meerjarig contract aan te bieden en bovendien wil de speler zijn situatie per jaar bekijken. Paniek is er bij Bayern en Robben zéker niet: zijn vorige contract werd op 16 januari 2017 verlengd.

Stefan de Vrij (SS Lazio)
De meest besproken Nederlander met een aflopend contract. In Italië gonst het al een jaar van de geruchten over De Vrij, die nog altijd niet heeft bijgetekend. Op dit moment zou er worden gesteggeld over de minimale afkoopsom in zijn Lazio-contract. Voor De Vrij ligt een driejarig contract klaar, tegen een jaarsalaris van drie miljoen euro. Belangrijker nog: in de deal is een vastgelegde clausule van dertig miljoen euro opgenomen. Clubs als Juventus, AC Milan, Internazionale en Everton houden de situatie met bijzondere interesse in de gaten.

Daley Blind (Manchester United)
Zijn contract loopt volgende zomer af, maar de kans dat de Manchester United hem transfervrij de deur uit laat lopen is klein. Blind verliet Ajax in 2014 voor een vierjarig contract bij United en in die verbintenis werd een optie voor een extra seizoen opgenomen. Het lijkt niet meer dan logisch dat de club van de gelegenheid gebruik maakt om Blind een jaar langer te binden. Dat wil niet zeggen dat de 52-voudig international ook na dit seizoen voor United voetbalt. Hij heeft geen basisplaats onder manager José Mourinho. Door Blind langer vast te leggen, kan United wel weer een transfersom voor hem vragen.

Michel Vorm (Tottenham Hotspur)
De vaste stand-in van topkeeper Hugo Lloris. Vorm kwam in 2014 over van Swansea City en is sindsdien gelukkig in zijn rol als tweede viool bij Tottenham. Elf maanden geleden verlengde de vijftienvoudig Oranje-international zijn contract met een jaar, tot medio 2018. Zoals het er nu voorstaat, kan Vorm na dit seizoen dus transfervrij overstappen naar een andere club. De 34-jarige doelman is nog steeds een goede versterking voor een Premier League-middenmoter, maar wie durft het aan?

Robin van Persie (Fenerbahçe)
Niets lijkt een terugkeer naar Feyenoord nog in de weg te staan. Van Persie moet zijn contract bij Fenerbahçe nog zeven maanden uitzitten en is dan vrij om te gaan. De redenen voor een vertrek zijn legio: Van Persie drukt met zijn salaris zwaar op de begroting, presteert in de ogen van Fenerbahçe onvoldoende én zette kwaad bloed door zich in augustus met een schouderblessure bij Oranje te melden. Vervolgens keerde hij terug met een knieblessure, die veel ernstiger bleek dan aanvankelijk werd gedacht. Van Persie is bijna hersteld, maar op speeltijd lijkt hij niet meer te kunnen rekenen in Istanbul. Misschien kan Feyenoord in de winterstop al toeslaan.

Tim Krul (Brighton & Hove Albion)
Na Vorm de tweede Nederlandse doelman in deze lijst. Krul maakte op deadlineday de overstap van Newcastle United naar Brighton, waar hij zijn handtekening zette onder een contract tot het einde van het seizoen. Op dit moment zal de 29-jarige doelman (acht interlands voor het Nederlands elftal) niet helemaal tevreden zijn met zijn situatie, omdat hij ongetwijfeld meer wil dan het inschieten van eerste keeper Mathew Ryan voor elke wedstrijd. Een snel vertrek uit Brighton is daardoor niet ondenkbaar.

Nigel de Jong (Galatasaray)
Hoe is het met de 81-voudig international van Oranje? Lastig te zeggen. De Jong leeft met vrouw en twee kinderen nog steeds in Istanbul, maar is volledig uit de picture verdwenen omdat hij niet meer tot de selectie van Galatasaray behoort. De 32-jarige middenvelder lijkt op dit moment vooral bezig met zaken die niets met voetbal te maken hebben, zoals de uitbreiding van zijn autobedrijf Continental Cars. Afgelopen zomer was er contact met Ajax, maar de Amsterdamse club besloot na uitgebreid overleg af te zien van de komst van De Jong. Met zijn ervaring had hij van grote invloed zou kunnen zijn op het veld en in de kleedkamer. De Jong stond zelf open voor een terugkeer.

 

Plotting our next move Business never sleeps #Expandingthebusiness #Hamburg

Een bericht gedeeld door Nigel de Jong (@nigeldejong) op

Poll

Wie van dit rijtje zie jij het snelst terugkeren in de Eredivisie?

(1056 stemmen)

Plaats een reactie

woensdag 22 november 2017 om 18:04
Robben naar PSV
Van Persie naar Feyenoord
en Nigel naar Ajax

De rest nog even lekker aanmodderen in het buitenland.
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:05
Robben is nog veel te goed om naar Nederland terug te keren.
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:12
Mijn eerste reactie is dan ook niet veel meer dan een wensenlijstje.
Het lijkt mij gewoon mooi om deze mannen nog in de eredivisie te bewonderen.
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:27
Wel een mooie aanval met Robben op rechts en Lozano op links haha.
Maar Robben heeft een huis gekocht in Groningen en zelf ook al eerder gezegd dat Groningen zijn club is als hij terugkeert.
Van Persie kan in de spits maar daar staat Jorgensen en anders is ie ook te duur voor Feyenoord.
Nigel voegt niks toe aan Ajax. Ik kies altijd liever voor een voetballer als Frenkie of zelfs Schøne dan een breker als Nigel. Ja hij pakt meer ballen af maar daarna gaan al die ballen terug naar de keeper of naar een verdediger
Vind ik leuk
Garinsha +2831
woensdag 22 november 2017 om 19:50
Ja in deze staat is nigel niet echt nodig nee want je speelt geen europese wedstrijden.. was dat wel het geval geweest had ik hem wel erbij gehad.. met zijn ervaring en kracht.. want fysiek hebben we echt nog jongetjes rondlopen.. ook schone en ziyech komen daarin te kort..
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 20:10
Alleen in de finale EL had je hem kunnen gebruiken... in elke andere wedstrijd zou hij op de bank beginnen want Ajax speelt in zn kracht als het aanvalt, niet als het probeert te verdedigen
Vind ik leuk
Garinsha +2831
woensdag 22 november 2017 om 20:34
Maar je hebt begin van het seizoen gezien.. voorrondes.. waar je te kort komt.. en dat niet alleen voetballend maar ook fysiek.. maja hij is er niet dus we doen het met deze middenvelders..
Vind ik leuk
donderdag 30 november 2017 om 10:33
I'ts a hard knock life for us!
Vind ik leuk
woensdag 29 november 2017 om 23:02
Ze zijn pas aan het einde van het seizoen transfervrij wanneer de play off wedstrijden voor Europa beginnen.
Ik zie Nigel graag terug komen naar Ajax, eindelijk een sloper op het middenveld
Vind ik leuk
Garinsha +2831
woensdag 29 november 2017 om 23:15
Precies!!
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 19:10
Zeker, zou geweldig zijn. Alleen dan Robben naar Groningen ;)
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:24
Robben naar Groningen
Vind ik leuk
feyeniels +17878
woensdag 22 november 2017 om 19:48
En dan Vorm naar AZ, waar ze nog wel een goede keeper kunnen gebruiken
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 20:15
Ja Krul hoeven ze in Alkmaar niet terug.
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:06
Buiten Nigel de Jong is er voor iedereen 100% zeker wel een nieuwe club te vinden.
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:09
Als Vitesse zijnde zou ik kijken of de Jong haalbaar is. Mits het salaris beschikbaar is en de speler wil lijkt hij me een goede versterking. Met De Jong en Serero heb je 2 goede controleurs en ervaren spelers..
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:10
Komende zomer zal PSV zeker, Ajax misschien en Feyenoord als het vindt dat Jones en Vermeer niet voldoen een keeper moeten halen. Krul is een gepasseerd station, maar het lijkt eigenlijk heel logisch dat Vorm een van de posities in gaat vullen...
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 18:10
Blind zal het nog wel te vroeg vinden, maar ik zou hem graag terug zien bij Ajax.. Nigel gaan ze niet meer halen dat is nu wel duidelijk aangezien ze vóór het seizoen de kans hadden om hem terug te halen maar ze dat niet wilden
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 19:01
Leuk artikel. Eerlijk gezegd denk ik dat Robben nog een seizoen blijft bij Bayern, en waarschijnlijk in de zomer van 2019 op pensioen zal gaan. Als hij ooit nog zou terugkeren naar de Eredivisie, wat me sterk lijkt, zou het leuk zijn als hij zou terugkeren bij FC Groningen. Van Persie zie ik deze winter al vertrekken naar Feyenoord. De Jong wellicht ook naar Ajax, maar dan zal hij de ontwikkeling van de jongere spelers in de weg staan. De Vrij zie ik wel transfervrij vertrekken, maar hij blijft in Italië. Blind zal ook nog een seizoen blijven bij Manchester, zelfde geldt voor Vorm bij Tottenham. Krul zal wel transfervrij vertrekken, alleen zou ik niet zo snel weten waar naar toe.
Vind ik leuk
Utca030 +2467
woensdag 22 november 2017 om 19:29
Niemand
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 20:09
Kort maar krachtig.
Vind ik leuk
Polly11 +1842
woensdag 22 november 2017 om 20:38
Gaat van Persie naar Feyenoord komen wanneer er geen Europees voetbal zeker is?
Vind ik leuk
woensdag 22 november 2017 om 23:12
en die bejaarde sneijder dan?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Robben, Blind en vijf (!) anderen: Oranje-internationals gratis op te halen