Everton-zoektocht verloopt hopeloos; kwestie funest voor Klaassen

Everton-zoektocht verloopt hopeloos; kwestie funest voor Klaassen

Gepubliceerd: vrijdag 24 november 2017 om 10:30vr 24-11-2017 om 10:30

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat Ronald Koeman ontslagen werd als hoofdtrainer van Everton en nog altijd staat er geen nieuwe manager voor de groep bij de club uit Liverpool. Waarom duurt de zoektocht van grootaandeelhouder Farhad Moshiri, die de leiding heeft genomen over deze kwestie, zo lang?

Op 23 oktober kwam het Everton-avontuur van Koeman ten einde. Een maand later is de situatie van de club echter in weinig opzichten verbeterd. Na het ontslag van Koeman werd verloren van Chelsea en Leicester City en kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Crystal Palace. Tegen Watford werd wél gewonnen, maar in de Europa League ging het weer twee keer mis voor Everton met een 3-0 nederlaag tegen Lyon en een 1-5 oorwassing door Atalanta Bergamo donderdagavond. De ploeg is uitgeschakeld in de Europa League, staat op de zestiende plek in de Premier League en speelt nog altijd dramatisch.

Waarom verloopt de zoektocht van Everton zo moeilijk?
Na 32 dagen is interim-manager David Unsworth nog altijd de man bij Everton, dus het is duidelijk dat er iets misgaat in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Dit keer heeft grootaandeelhouder Moshiri volgens de Daily Mail de leiding genomen over de kwestie en zijn aanpak is anders dan die van Everton voorheen. De Iraniër kan niet tot een hard besluit komen over welke koers de club moet varen na het vertrek van Koeman en wie daar de beste man voor is. Kandidaten komen en gaan, maar een realistische optie zit er vooralsnog niet tussen. Dat Everton nog altijd niet dichterbij een aanstelling is zegt genoeg over de huidige situatie van de club.

Wie waren de kandidaten?
Er was wel een man waar vrijwel iedereen bij Everton het in zag zitten, maar realistisch was zijn komst niet. Marco Silva maakt een verrassend goed seizoen door bij het uitstekend voetballende Watford en Everton was bereid elf miljoen euro neer te leggen om hem weg te kapen, maar de kans het slagen van deze deal was vanaf het begin al nihil. Waarom zou Watford - voor een schijntje ten opzichte van een spelersverkoop - zijn goed presterende manager midden in het seizoen laten gaan? Wat voor een signaal zou dat afgeven aan de fans? En waarom zou Silva zelf zijn club midden in het project verlaten voor een niet-uitgebalanceerde ploeg in nood? Inmiddels heeft Everton, zoals verwacht, een dikke streep door zijn naam moeten zetten.

Een andere droomkandidaat was Diego Simeone, maar ook hij heeft weinig reden om zijn Atlético Madrid op dit moment te verlaten voor Everton en vertelde dat dan ook tijdens een persconferentie. Sam Allardyce werd door de Engelse media naar Goodison Park geschreven en zou een favoriet zijn van technisch directeur Steve Walsh. Op 5 november vond er een ontmoeting plaats tussen Allardyce en Moshiri, maar binnen Everton en de fanbase was er geen eensgezindheid over de aanstelling van de Engelse manager.

Wie blijft er dan over?
Een nieuwe naam in de geruchtencarrousel is die van Ralf Rangnick. De technisch directeur van RB Leipzig solliciteerde in 2013 al naar de managersfunctie bij Everton, maar legde het destijds af tegen Roberto Martinez. Rangnick heeft in de afgelopen zes jaar slechts twaalf maanden als hoofdtrainer gewerkt, waardoor er ook nu wat twijfels bestaan.

Verder is er nog Sean Dyche, de manager van Burnley. Gezien het feit dat hij een goedkope afkoopsom in zijn contract heeft staan en Everton daar nog altijd niet gebruik van heeft gemaakt, ziet de clubleiding het niet echt in hem zitten. Ondertussen blijft de naam van Allardyce door het uitblijven van de komst van een nieuwe trainer rondzingen.

Kan Everton niet met Unsworth door?
Direct nadat hij de taken van Koeman overnam als interim-manager liet Unsworth zijn interesse in een aanstelling voor de rest van het seizoen blijken. Nu er maar geen manager gevonden wordt, wordt de kans steeds groter dat hij de 'seat' bij Everton krijgt. Unsworth ligt goed in de spelersgroep, maar zijn prestaties vallen tot nu toe zwaar tegen en zijn niet beter dan die van Koeman. Daardoor rijst ook de vraag: welke manager kan van deze niet goed samengestelde spelersgroep wél een succesvolle ploeg maken?

Hoe zit het ondertussen met Klaassen?
Davy Klaassen werd lang in bescherming genomen door Ronald Koeman, die bleef geloven in zijn miljoenenaankoop ondanks zijn problemen om het tempo van de Premier League bij te kunnen benen. Inmiddels begint het er echter treurig uit te zien voor de spelmaker. Tegen Atalanta donderdagavond werd hij na 62 minuten gewisseld. Zijn laatste wedstrijd in de Premier League dateert van 23 september, tegen Bournemouth. Sinds het vertrek van Koeman heeft Klaassen geen enkele keer meer bij de selectie gezeten voor een competitieduel. Voor de oud-Ajacied zal heel veel gaan afhangen van wie de nieuwe manager wordt bij Everton.

Plaats een reactie

LuckyLuksch +12278
vrijdag 24 november 2017 om 10:36
Haha geen hond wil met deze selectie aan de gang!!
Vind ik leuk
vrijdag 24 november 2017 om 11:22
Misschien is sjaak Polak te porren?
Vind ik leuk
vrijdag 24 november 2017 om 10:39
Cl.ranierie
Vind ik leuk
vrijdag 24 november 2017 om 10:44
Davy Klaassen kan met succes aanspraak maken op smartegeld. Ronald Koeman is schatplichtig.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 november 2017 om 10:47]
Vind ik leuk
rpaulp50 +13260
vrijdag 24 november 2017 om 10:45
Seizoen uitzieken met Unsworth en dan met een schone lei; Nieuwe Trainer - Manager en nieuwe spelers aantrekken.
Een andere nieuwkomer gaat het ook niet redden "1,2,3" in deze situatie maar dat wordt wel verwacht en dan begint de ellende weer voor'n af aan...
[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 november 2017 om 10:45]
Vind ik leuk
Kesse Vodde +7123
vrijdag 24 november 2017 om 11:15
Gisteren igg een mooi resultaat behaald thuis tegen Atalanta.
Vind ik leuk
vrijdag 24 november 2017 om 11:18
Ze hadden ook gewoon.koeman kunnen houden.....
Vind ik leuk
frank1971 +2323
vrijdag 24 november 2017 om 11:46
Klaassen is een eredivisiespeler en niet meer dan dat.
Vind ik leuk
mcmodd +26115
vrijdag 24 november 2017 om 12:16
Jammer, waar zijn die mooie dagen van Everton gebleven? De wedstrijden om de FA-cup, de verrassingen tegen Man United en Liverpool? Zal Everton de dans om degradatie kunnen ontlopen? Ik ben, eerlijk gezegd, bang van niet. Neem nooit meer een Nederlandse trainer is mijn advies. Zij die het aankunnen hebben genoeg reden om een club in Nederland beter te maken. Zij die het ook niet aankunnen hebben er niets te zoeken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws