Van Hooijdonk hekelt 'ongepast gedrag' Verbeek: 'Moet deze situatie niet willen'

Van Hooijdonk hekelt 'ongepast gedrag' Verbeek: 'Moet deze situatie niet willen'

30-11-2017 21:05
14

Trainer van FC Twente én actief als analist bij FOX Sports: Gertjan Verbeek doet het gewoon. Volgens analist en columnist Pierre van Hooijdonk is die situatie onhoudbaar. Dat schrijft hij in zijn column in Voetbal International. 

Hij vindt de media-optredens van Verbeek 'ongepast'. "Kijk, Verbeek staat al jaren bekend om zijn arbeidsethos. Bij Feyenoord was hij, las ik overal, degene die 's ochtends om acht uur op de club kwam en twaalf uur later hoogstpersoonlijk de deuren van het stadion op slot deed. Een eigenschap waarmee Verbeek overigens zelf ook graag koketteert. Zondag hoorde ik hem bij De Tafel van Kees nog zeggen dat hij werkweken van tachtig, negentig uur maakt op de club en dat zijn trainerswerk niet lijdt onder zijn media-optredens. Dat eerste geloof ik zonder meer."

"Desondanks zal een FC Twente-supporter hier ontegenzeggelijk anders tegenaan kijken, juist ook vanwege het feit dat Verbeek als technisch manager eveneens de lange termijn uitstippelt in Enschede", vervolgt Van Hooijdonk. 

"Zo'n fan zal denken: moet Verbeek op dat soort tv-avonden geen spelers gaan scouten, bij de jeugd gaan kijken of met zaakwaarnemers in gesprek? Misschien dat hij dit allemaal overdag doet, hoor. Maar toch: alleen al vanwege die beeldvorming moet je deze situatie niet willen."

Lees ook: 'FC Twente verliest elke week, maar Verbeek loopt de mediafuifjes doodleuk af'