Higuaín beslist topper tussen Juventus en Napoli: koploper tot één punt genaderd

Higuaín beslist topper tussen Juventus en Napoli: koploper tot één punt genaderd

01-12-2017 22:44
4

Uitgerekend Gonzalo Higuaín heeft de topper tussen SSC Napoli en Juventus in het voordeel van De Oude Dame beslist. De oud-spits van de ploeg uit Napels zorgde voor een uiterst gevoelige 0-1 eindstand.

Juventus had vanaf het eerste fluitsignaal de touwtjes in handen en kwam dan ook terecht op voorsprong. De volledig vrijstaande Higuaín werd aangespeeld door Paolo Dybala en schoot de bal beheerst in de hoek. De Argentijn zorgde voor boze reacties van Napoli-fans omdat hij zich niet bepaald inhield tijdens het juichen.

Zo nu en dan liet ook Napoli zich zien, maar het gezochte doelpunt kon niet worden gemaakt. De bezoekers in het stadion San Paolo rekenden ongetwijfeld op meer goals, maar die vielen niet. Met name Gianluigi Buffon bleek een grote sta-in-de-weg voor Napoli, dat het woensdag in de Champions League opneemt tegen Feyenoord.

De tijd begon te dringen voor Napoli, dat aanvallend wisselde en Juventus onder druk probeerde te zetten. Na het tactische ingrijpen van Maurizio Sarri, liet Kwadwo Asamoah dé kans op de 0-2 voor Juventus liggen omdat Pepe Reina bij de les was en de bal op knappe wijze uit zijn doel hield.

Napoli kon hier en daar nog speldenprikjes uitdelen, maar dat bleek niet genoeg om de 1-1 op het scorebord te zetten. De achterstand Juventus op de koploper uit Napels is nog maar één punt. Internazionale kan zondag de koppositie van Napoli overnemen.