Dringend advies voor Eredivisie: 'Stop met aantrekken vierderangs buitenlanders'

Dringend advies voor Eredivisie: 'Stop met aantrekken vierderangs buitenlanders'

06-12-2017 10:44
40

René Meulensteen vindt dat Nederlandse clubs niet meer naar 'vierderangs buitenlanders' moeten kijken, maar vol moeten inzetten op het eigen talent. Alleen dan kan de Eredivisie weer een beetje van de status van vroeger terugkrijgen.

"Nou, laten we met z'n allen allereerst gaan stoppen met het aantrekken van derde- en vierderangs buitenlanders", dient Meulensteen in Nieuwe Revu als oplossing aan. "Dat heeft geen enkele zin. Daarmee belemmer je alleen maar de ontwikkeling en de doorstroom van eigen talent. Dat is zo zonde, want vaak is zo’n jongen uit pakweg Ghana niet eens beter."

"Ik verbaas me er sowieso over dat er niet meer aandacht is voor onze talenten. In Nederland zeggen we altijd dat we zo’n goede jeugdopleiding hebben. Wordt er met lof over gepraat. Dat we heel goed kunnen opleiden. Nou, ik zie ze niet, hoor. En al helemaal geen spelers die goed genoeg zijn voor de top. Dat zie je wel bij Davy Klaassen. Die heeft het heel moeilijk bij Everton", aldus Meulensteen, die vindt dat de basis er nog altijd ligt in Nederland.

"Kijk, we kunnen met z’n allen wel gaan huilen dat het hele budget van Feyenoord minder is dan de goedkoopste aankoop van Manchester City, maar daar schiet je dus niks mee op", zegt Meulensteen. "En dat hoeft ook niet, hè? Want vergis je niet in Nederland: de basis is nog altijd goed. Nederland heeft de beste voetbalcultuur die je maar kan wensen. Zo heeft vrijwel elke amateurclub een goede accommodatie, met een goede kantine en goede trainingsvelden. Dat zie je in Engeland echt niet, hoor."